Van Engelen

Specialist in gebitsprotheses


Een tandprotheticus is een specialist in gebitsprotheses. Hij/zij is speciaal opgeleid voor het maken en aanmeten van gebitsprotheses. Een volledige prothese, een plaatje, een frame een noodprothese of een implantaatprothese.

Een tandprotheticus volgt eerst de opleiding tandtechniek, dan een specialisatiejaar gebitsprotheses en daarna vier jaar de opleiding Tandprothetiek. Eerst leer je de prothese letterlijk maken en daarna het aanmeten. Een tandprotheticus is zowel technisch als medisch biologisch opgeleid. Tandprotheticus is een beschermd beroep onder de wet BIG*.

Het voordeel in vergelijking met de tandarts is dat een Tandprotheticus het kunstgebit kan aanmeten én zelf kan maken. U kunt zonder verwijzing van tandarts of huisarts bij de tandprotheticus terecht.

* BIG staat voor ‘Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg’. De Wet beschermt patiënten tegen onzorgvuldig en ondeskundig handelen door zorgverleners.

Bekijk hier de folder Tandprotheticus

Een mooi gebit

Een kunstgebit dat prachtig oogt en vooral ook comfortabel draagt is ons dagelijkse doel. Voor iedereen moet een mooi en goed passend gebit mogelijk zijn! Als u een kunstgebit nodig heeft of op dit moment een slecht passend of verouderd kunstgebit bezit, dan is de tandprotheticus de persoon die u kan helpen.

Bent u juist verzerkerd?

Een kunstgebit zit in de basisverzekering.

> Vergoedingen