Van Engelen

Prothese op implantaten


Als de onderkaak dusdanig is geslonken dat er amper houvast voor de prothese is, is er tegenwoordig de mogelijkheid om te kiezen voor implantaten. Een implantaat is een schroefje dat door de implantoloog in de kaak wordt gezet. Deze schroefjes groeien vast in het kaakbot.

Bij een volledig kunstgebit op de onderkaak worden er meestal 2 implantaten geplaatst. Op deze implantaten wordt een steg van titanium geschroefd waar de onderprothese op vastklikt (Klikgebit). Waardoor uw onderprothese op zijn plaats blijft zitten als u bijvoorbeeld aan het eten of aan het praten bent. Uw prothese zit niet vast en deze kunt u van de steg afklikken als u hem uit wilt doen en schoon wilt maken.

Wij werken samen met implantoloog Leon Horrichs die zowel op onze locatie in Weert implanteert als op zijn locatie in Roermond.

Het plaatsen van implantaten en de prothese voor daarop moet altijd aangevraagd worden bij uw zorgverzekering, dit regelen wij voor u. Voor de behandeling en de prothese geldt ook een eigen bijdrage, deze komt gemiddeld op €380. Hierin kan per verzekeraar een klein verschil zitten, neem contact met ons op voor een persoonlijke berekening.

Bekijk hier de folder implantaten

 

Een mooi gebit

Een kunstgebit dat prachtig oogt en vooral ook comfortabel draagt is ons dagelijkse doel. Voor iedereen moet een mooi en goed passend gebit mogelijk zijn! Als u een kunstgebit nodig heeft of op dit moment een slecht passend of verouderd kunstgebit bezit, dan is de tandprotheticus de persoon die u kan helpen.

Bent u juist verzekerd?

Een kunstgebit zit in de basisverzekering.

> Vergoedingen