Eigen risico, hoe zit het ook alweer?

Eigen risico, hoe zit het ook alweer?

8 juli 2019

Iedere Nederlander heeft een eigen risico, je kunt zelf bepalen hoe hoog die is, maar hij is altijd minimaal €385. Gebruikt u vaker medicijnen of bent u bijvoorbeeld opgenomen in het ziekenhuis dan is de kans groot dat uw eigen risico van €385 al op is, u heeft deze dit jaar al betaald.

Een kunstgebit zit in de basisverzekering, een volledige prothese onder en boven wordt voor 75% vergoed, de overige 25% betaald u zelf. Dit heet uw eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is per verzekering verschillend maar komt neer op gemiddeld €287.50.

Heeft u implantaten dan krijgt u gemiddeld 90% vergoed van het kunstgebit, een kunstgebit op implantaten is duurder dus uw eigen bijdrage is ook iets hoger en komt gemiddeld neer op €380. Dit is inclusief de steg, het staafje, waarop uw prothese klikt. Het implanteren zelf wordt altijd voor 100% vergoed.

Kort samengevat; u heeft een eigen risico van €385 daarnaast geldt voor een kunstgebit ook een eigen bijdrage. Als uw eigen risico niet op is betaald u dit naast uw eigen bijdrage.

Daarom bellen veel patiënten ons nu in de laatste maanden van het jaar omdat hun eigen risico op is of bijna op is. En het scheelt enorm in de kosten of je nu €287.50 (alleen eigen bijdrage) bij moet betalen of €287.50 (eigen bijdrage) + €385 (eigen risico) = €672.50

Niet alleen wij schenken aandacht aan dit onderwerp, ook RTL Nieuws had hier onlangs een nog een rubriek over.
Klik hier om naar het artikel te gaan.

Mocht u vragen hebben, informatie of advies willen, u kunt altijd bij ons terecht.

Terug